Matbloggen

Här på matbloggen så kommer åk 4 att skriva om matsalen, maten och hur det smakar.

Nobelfirande den 10/12 2019

Två av elevernas upplevelser av Nobelmiddagen:.

Första lunchen efter jullovet

Så här tyckte två av eleverna om maten, denna första skoldag efter jullovet.

Intervju med Roger Larsson, kökschef matsalen

Är det jobbigt att göra så mycket mat?

Nej, det är roligt!

Har du haft något annat yrke innan du blev kock?

Nej.

Berätta om din familj och hur gammal du är.

Jag är 36 år, har två barn och är sambo.

Har du jobbat i någon annan restaurang?

Ja.

Är du kock, eller vad heter det du jobbar som?

Jag jobbar som kökschef.

Vad är din favoritmat?

Jag gillar smårätter.

Hur tänker du när alla barn kommer?

Då tänker jag: Åh vad roligt, hoppas att det blir gott!

Vad vill du ändra på i köket?

Nya maskiner vore roligt och lite bänkyta.

Är du allergisk mot något?

Nej.

Om du inte jobbade i kök, vad skulle du jobba med då?

Brandman.

Vilken är den svåraste maträtten att göra?

Det svåraste är att få det att räcka till alla barn, samtidigt som inget ska bli över.

Vad är det tråkigaste med att jobba som kock?

När man har onöjda gäster.

Hur utbildar man sig till kock?

Han gick i…

Kött eller vegetariskt?

Kött.

Gillar du TV-spel?

Ja, med min son.

Hur många personal är ni i köket?

Sex stycken.

Hur många tallrikar tappas på en dag?

Vet inte.

Ville du bli kock när du var liten?

Nej, det kom senare.

Vilken restaurang gillar du bäst i Växjö?

Isakaya.

Lagar ni maträtter som ni själva tycker om?

Ja, det gör vi.

Tänker ni ekologiskt?

Ja, mycket. Växjö Kommun har målet att det ska vara 80% ekologiskt.

Var brukar du handla din egen mat?

På ICA.

Vad dricker du helst till mat? Vatten, mjölk eller läsk?

Jag dricker helst vatten.

När börjar och slutar din arbetsdag?
Den börjar klocka sju och slutar halv fyra.